Forelmousse |
|
3 blaadjes gelatine 4 gerookte forelfilets a 250 g 2 dl melk 1/2 theelepel dragon zout peper citroensap 125 ml slagroom 4 slablaadjes 8 gevulde olijven 1 citroen |
|
BereidingWeek de gelatine 10 minuten in ruim koud water.Pureer de vis. Doe melk, dragon, peper en zout in een pan en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg van het vuur bij het melkmengsel. Roer de forelpuree erdoor. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en laat afkoelen. Klop de slagroom half stijf. Als de puree iets stijf begint te worden, de slagroom erdoor scheppen. Spoel een vis- of puddingvorm van ¾ l om met koud water en schep de puree erin. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Halveer de olijven, snij de citroen in partjes. Hou de vorm even in heet water en keer. |
Home > Recepten