Home > Recepten

Tongspiraaltjes, gegrilld

3 sjalotten

1 teen knoflook

3 eetlepels olijfolie

500 g trostomaten

8 tongfilets

zout

peper

3 sjalotten

1 bouquet garni

enkele blaadjes basilicum



Reken 2 tongfilets per persoon als voorgerecht en geef de saus apart.

Neemt u meer tongfilets per persoon, dan kan dit gerecht perfect dienen als hoofdgerecht.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Ontvel en ontpit de tomaten voor de saus, snijd het vruchtvlees in blokjes.

Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de sjalot en de knoflook.

Voeg de tomaatblokjes en het bouquet garni toe en fruit deze 10 minuten mee op een zeer laag pitje. Bestrooi met fijngesneden basilicum.

Sla de tongfilets plat en vouw ze harmonicagewijs op een satéprikker. Bestrijk de tongfilets met de resterende olijfolie en gril deze aan beide kanten goudbruin en gaar. Reken circa 2 minuten per kant.

Bestrooi met zout en peper.