Home > Recepten

Makreelsalade, gerookte

200 g witte wilde rijst

1 gerookte makreel

100 g wilde spinazie

2 sinaasappels

1 banaan

1 kiwi

1 grote rijpe mango

1 eetlepel mangochutney

1 theelepel kerrie

2 eetlepel olie

1/2 bosje verse peterselie

1/2 bosje vers bieslook
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis in stukjes.

Was de spinazie, haal de mooiste bladeren los en leg hiervan op 4 bordjes een bedje.

Pers 1 sinaasappel uit en vang het sap op. Schil de andere sinaasappel en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit.

Pel de banaan, schil de kiwi en snijd beide in plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees glad van de pit af en snijd het in kleine blokjes.

Roer in de blender een gladde dressing van het sinaasappelsap, de mangochutney, de kerrie en de olie.

Hak de peterselie fijn met de staafmixer en de hakmolen en knip het bieslook fijn.

Schep de rijst, de vruchten, de kruiden en de stukjes makreel door elkaar en giet de dressing erover.

Schik de salade op de spinaziebladeren en garneer met fijngesneden spinazieblad.