Zalm op toast, gerookte |
|
200 g gerookte zalmsnippers 8 knapperbrødjes van Bolletje 1 tomaat dillesaus kappertjes ijsbergslablaadjes 2 lepels olifjolie voor de dressing 2 theelepels azijn voor de dressing zout voor de dressing peper voor de dressing 1 theelepel dille voor de dressing 2 theelepels mosterd voor de dressing 1 theelepel suiker voor de dressing 1 teentje knoflook voor de dressing Gebruik als dillesaus die van IKEA: ze hebben daar een vitrine met diverse Zweedse lekkernijen, ook gravad laks, (soort gerookte zalm). Overigens, de Dillesaus, van Hovmasters is erg lekker. |
|
BereidingKnijp de knoflook uit in een klein afsluitbaar potje o.i.d. gooi de rest van de ingredienten voor de dressing erbij, even flink schudden en laten staan tot gebruik.Snijd de tomaat in 8 plakjes (dun) en leg op ieder van de bordjes 2 plakjes, naast elkaar. Leg op die bordjes eveneens twee knapperbrodjes (een beetje leuk gerangschikt, zie maar). Leg op de knapperbrodjes een (klein) blaadje ijsbergsla. Leg op de ijsbergsla een ruime hoeveelheid zalmsnippers (met twee ons snippers kun je acht brodjes ruim beleggen). Doe op de zalm een toefje (twee theelepels) dillesaus en leg hierop wat kappertjes (een stuk of 10 per brodje). Schep op iedere schijf tomaat een theelepel dressing. |
Home > Recepten