Home > Recepten

Mosselen, gevuld

20 mosselschelpen

150 g verse spinazie

1 sjalotje

1 teentje knoflook

boter

versgemalen peper

zout

20 plakjes lichtbelegen kaas
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Kijk voor het koken de mosselschelpen altijd goed na om te zien of ze allemaal goed gesloten zijn. Neem de schelpen een voor een in de hand en druk er licht op: als de schelp zich sluit is de mossel prima. Gooi kapotte schelpen altijd weg net als de schelpen die na het koken nog gesloten zijn.

Was de mosselen een aantal keren goed in koud water.



Verwarm de grill of de bovenwarmte van de oven.

Haal de gekookte mosselen uit de schelpen en was de schelpen goed. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook. Smelt een beetje boter in een ruime, lage pan en smoor sjalot en knoflook glazig. Schep de spinazie om bij sjalot en knoflook tot hij geslonken is; laat dan snel het uitgelopen vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie in de schelpen en leg er een mossel op. Leg op elke mossel een klein plakje kaas. Leg de schelpen op een bakplaat en laat de kaas onder de grill of in de oven smelten. Serveer ze warm.