Gravad lachs met olijvenratatouille |
|
12 knoflookolijven 1/2 rode ui 1 trostomaat 1 rode peper 1 zakje verse barbecuekruidenmix (AH) 1 lepel olijfolie 1 theelepel citroenrasp 1 lepel witte rum 25 g roomboter 200 g gravad lachs |
|
BereidingSnij de olijven in kleine stukjes.Snipper het ui. Verwijder de pitjes van de tomaat, snij in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snij de peper in kleine stukjes. Snij 2/3 deel van de kruiden fijn. Verhit de olie in de koekenpan en fruit het ui zachtjes 2 minuten. Bak peper en olijven dan 2 minuten mee. Kruiden, citroenrasp en rum erdoor roeren. Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak de gravad lachs kort aan beide kanten heel lichtbruin. Roer van het vuur af de tomaatblokjes door het uienmengsel. Verdeel de gravad lachs over 4 borden, schep de olijvenratatouille erover en garneer met de rest van de verse kruiden. |
Home > Recepten