Home > Recepten

Krepes gemistes me thalassina (zeevruchtencrêpes)

40 g bloem

1 ei

2 dl melk

zout

40 g boter

3 bosuitjes

125 g surimiflakes

125 g gerookte cocktailgarnalen

1/2 zakje verse dille (AH)

1 lepel citroensap

100 g Hollandse geitenkaas

peper

olie om in te vetten
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Visgerechten; Garnalengerechten; Kaasgerechten; Grieks
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom. Voeg ei, de helft van de melk en zout toe en klop tot een glad mengsel. Voeg de rest van de melk toe en klop tot een glad beslag.

Verhit 5 g boter in de koekenpan en schenk 1/4 deel beslag erin, laat snel uitvloeien. Bak aan beide kanten gaar en bruin. Bak zo nog 3 dunne crêpes.

Snij het bosuitje schuin in stukken van 1 cm. Snij de surimiflakes iets kleiner. Verwijder de staarten van de garnalen.

Verhit de helft van de resterende boter en bak zachtjes de bosuitjes. Bak garnalen en surimiflakes 1 minuut zachtjes mee.

Knip de helft van de dille en rasp de helft van de kaas.

Neem de pan van het vuur en roer citroensap, fijngeknipte dille en de kaas erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Verdeel het over het midden van de crêpes, vouw de tegenoverliggende delen van de crêpes over de vulling en vouw tot vierkante pakketjes.

Leg in een ingevette ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 225°.

Verdeel de rest van de kaas erover. Verdeel de rest van de boter erover in vlokjes.

Bak in 8 minuten lichtbruin.

Benodigdheden

Gebruik een ovenschaal van 20 x 30 cm.