Home > Recepten

Forel-dilletimbaaltje, grtookte

2 eieren

15 g verse dille

2 blaadjes gelatine

360 g gerookte forelfilet

5 lepels mayonaise

200 g crème fraîche

1 lepel citroensap

zout

peper

50 g veldsla

1 limoen

1 theelepel olie om in te vetten
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Visgerechten
  • Bereidingstijd: Gebruik 4 timbaaltjes of kopjes van 2 dl.
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Kook de eieren hard, schrik ze en pel, snij in kleine stukjes.

Houd 4 toefjes dille achter voor garnering, knip de rest fijn in een kopje.

Week de gelatine in ruim water.

Snij de forel in groffe stukken.

Pureer in de keukenmachine forel, mayonaise, crème fraîche en gehakte dille tot een glad mengsel. Doe in een ondiepe schaal.

Breng 1 lepel water en citroensap aan de kook, roer de uitgeknepen gelatine erdoor en spatel dit mengsel door de forelmousse. Breng op smaak met zout en peper.

Vet de timbaaltjes dun in en verdeel de mousse erover, strijk de bovenkant glad. Laat afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven.

Verwijder de worteltjes van de veldsla.

Snij de limoen in dunne schijfjes.

Houd de timbaaltjes enkele tellen in heet water, leg er een bord op en laat de mousse op het bord glijden. Leg de veldsla eromgeen. Garneren met limoen en toefjes dille.

Serveren met geroosterd witbrood.

Notities

Lekker met geroosterd witbrood