Home > Recepten

Garnalen-visragoûttompouce

100 g Noorse garnalen

200 g crabfantasy (AH)

1 sjalotje

1 dl witte wijn

2 theelepels Zaanse mosterd

125 ml crème fraîche

7 takjes dille

50 g gerookte zalm

2 lepels hazelnoten

1 lepel geraspte kaas

2 plakjes bladerdeeg

1 dooier

zout

peper

1 lepel boter om in te vetten



In plaats van crabfantasy (AH) kan ook surimiflakes worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Visgerechten; Garnalengerechten; Ragoût
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het sjalotje. Doe sjalot, wijn en mosterd in een steelpan en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 2 lepels over zijn. Zeef dit boven een andere pan. Roer de crème fraîche erdoor.

Knip 3 takjes dille heel fijn in een kopje.

Snij van 2 plakjes zalm 4 mooie dunne reepjes in de lengte. Snij de rest, en de crabfantasy, in stukjes.

Hak de noten heel fijn en doe in een kom, roer de kaas erdoor.

Verwarm de oven voor op 225°.

Verwarm 4 borden voor.

Vet de bakplaat in. Halveer het bladerdeeg en leg op de bakplaat. Roer de dooier los met een snufje zout en bestrijk de deegplakjes ermee, bestrooi met de noten en druk goed aan. Bak in 10 minuten goudbruin.

Verwarm opnieuw het crème fraîchemengsel, roer geknipte dille, garnalen, crabfantasy en zalm erdoor en warm 3 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met zout.

Snij de plakjes bladerdeeg voorzichtig overlangs open (als een broodje), leg de onderste helften op de borden, schep de ragoût erop, leg de bovenste deeghelften erop.

Rol de repen zalm tussen 2 vingers losjes op tot 'roosjes' en leg met de rest van de takjes dille naast de tompouces.