Home > Recepten

Zalm/aardappelschijfjestorentje met "kaviaar"

4 grote aardappels

1 stuk gerookte zalm van 0,7 kg

120 g boter

100 g peterselie

2 dl creme fraiche

1 lepel gehakte mierikswortel

sap van 1 citroen

100 g kaviaar of andere kuit

10 takjes dille
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Aardappelgerechten; Visgerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Schil en was de aardappels. Tailleer ze met een steekvorm tot cilindervormen van 4 cm Ř. Snij 50 schijfjes van 2 mm dikte. Kook ze knapperig gaar in gezouten water of visbouillon. Spoel ze af met koud water, droog ze op een theedoek.

Snij de zalm in plakken van 2-3 mm. Steek hieruit 40 schijfjes. Smeer ze in met boter en gehakte peterselie. Maak 10 stapeltjes van om-en-om aardappelschijfjes en plakjes zalm. Beboter een braadpan of -slee en schik de stapeltjes erin.

Meng de zure room met de mierikswortel, het citroensap, zout en peper. Giet de saus door een fijne zeef en verdeel over 10 koude borden.

Plaats de braadpan 3 minuten in een op 170° voorverwarmde oven. Haal de pan uit de oven. Verdeel de kaviaar over de stapeltjes. Werk af met takjes dille. Direct serveren.

Notities

Wijntip: Saint Véran Bourgogne