Home > Recepten

Veldsla-rettichsalade met gebakken kabeljauwreepje

75 g veldsla

100 g rettich

1.5 lepel medium sherry

6 lepels roerbakolie citroen

1 theelepel mosterd

zout

peper

150 g kabeljauwfilet

2 lepels ma´zena

1 lepel sesamzaad
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwijder de grove steeltjes van de veldsla.

Schil de rettich met een dunschiller en rasp in dunne sliertjes. Meng losjes door elkaar.

Klop sherry, 2 lepels olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel ż deel over de veldsla/rettich.

Snij de vis in reepjes en bestrooi met zout en peper.

Meng ma´zena en sesamzaad door elkaar. Druk de visreepjes erin.

Verhit de rest van de olie, bak de vis in 9 minuten gaar, keer halverwege.

Leg voorzichtig op de salade en sprenkel de rest van de dressing erover.

Serveer direct.