Veldsla-rettichsalade met gebakken kabeljauwreepje |
|
75 g veldsla 100 g rettich 1.5 lepel medium sherry 6 lepels roerbakolie citroen 1 theelepel mosterd zout peper 150 g kabeljauwfilet 2 lepels maïzena 1 lepel sesamzaad |
|
BereidingVerwijder de grove steeltjes van de veldsla.Schil de rettich met een dunschiller en rasp in dunne sliertjes. Meng losjes door elkaar. Klop sherry, 2 lepels olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel ¾ deel over de veldsla/rettich. Snij de vis in reepjes en bestrooi met zout en peper. Meng maïzena en sesamzaad door elkaar. Druk de visreepjes erin. Verhit de rest van de olie, bak de vis in 9 minuten gaar, keer halverwege. Leg voorzichtig op de salade en sprenkel de rest van de dressing erover. Serveer direct. |
Home > Recepten