Viscappuccino met rivierkreeftjes |
|
2 cm gember 190 ml visfond 125 ml slagroom zout peper 8 of meer rivierkreeftjes Op de foto bij het recept heeft men per kopje 2 hele kreeftjes aan een satéprikker geprikt en die dwars bovenop het kopje gelegd, de kreeftjes hangen net in de soep. |
|
BereidingSnij de gember in dikke plakken.Kook fond, slagroom en gember 5 minuten, neem de gember eruit en breng de soep op smaak met zout en peper. Doe de helft van de kreeftjes erbij en pureer met de staafmixer. Snij de rest van de kreeftjes in stukjes van 1 cm en leg in 2 voorverwarmde kopjes. Verwarm de soep zachtjes, klop schuimig met de staafmixer en schenk in de kopjes. Bestrooien met weinig peper en direct serveren. Op de foto bij het recept heeft men per kopje 2 hele kreeftjes aan een satéprikker geprikt en die dwars bovenop het kopje gelegd, de kreeftjes hangen net in de soep. |
Home > Recepten