Vispâté met gerookte forel en zalm |
|
500 g kabeljauwfilet 1 theelepel viskruiden zout peper 1 eiwit 25 g gepelde pistachenoten 1 dl slagroom 4 gerookte forelfilets 100 g gerookte zalm dille uit de diepvries |
|
BereidingBedek de vorm met magnetronfolie en laat aan de randen een stukje overhangen.Pureer de kabeljauw met de viskruiden, zout en peper. Roer het eiwit erdoor. Hak de nootjes fijn en meng met de slagroom door de vis. Wikkel elke forelfilet met een plakje zalm en bestrooi met dille. Leg 1˝ cm vispuree in de vorm, dan 2 forellen, dan puree, forellen en weer puree. Tegen het aanrecht stoten om luchtbellen eruit te krijgen. Bedek met de overhangende folie en zet op een omgekeerde soufflépot 16-18 minuten op 490 watt. Controleer met een houten prikker of de pâté gaar is. Zet onder een gewicht en koel af. Voor het opdienen in plakken snijden. NotitiesLekker met mierikswortelsausBenodigdhedenVoor een langwerpige vorm van 7,5 dl. |
Home > Recepten