Home > Recepten

Vispâté met gerookte forel en zalm

500 g kabeljauwfilet

1 theelepel viskruiden

zout

peper

1 eiwit

25 g gepelde pistachenoten

1 dl slagroom

4 gerookte forelfilets

100 g gerookte zalm

dille uit de diepvries
  • Omschrijving recept: Pâté's; Visgerechten; Magnetron
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Bedek de vorm met magnetronfolie en laat aan de randen een stukje overhangen.

Pureer de kabeljauw met de viskruiden, zout en peper. Roer het eiwit erdoor. Hak de nootjes fijn en meng met de slagroom door de vis.

Wikkel elke forelfilet met een plakje zalm en bestrooi met dille.

Leg 1˝ cm vispuree in de vorm, dan 2 forellen, dan puree, forellen en weer puree. Tegen het aanrecht stoten om luchtbellen eruit te krijgen.

Bedek met de overhangende folie en zet op een omgekeerde soufflépot 16-18 minuten op 490 watt.

Controleer met een houten prikker of de pâté gaar is. Zet onder een gewicht en koel af.

Voor het opdienen in plakken snijden.

Notities

Lekker met mierikswortelsaus

Benodigdheden

Voor een langwerpige vorm van 7,5 dl.