Zeeduivelsalade met geroosterde pijnpitten, warme |
|
300 g zeeduivelfilet in 12 plakjes 25 g pijnboompitjes 1,5 lepel olijfolie 1,5 lepel zonnebloemolie 1 lepel sherry-azijn 1 mespunt Dijonmosterd zout peper 1/2 kropje rode sla 1/4 kropje frisée 1/4 kropje eikenbladsla 50 g waterkers 15 g boter kervel |
|
BereidingVOORBEREIDEN: in droge koekepan pijnboompitten goudbruin roosteren. Vinaigrette kloppen van olieën, azijn, mosterd, zout en peper. Slasoorten in stukjes plukken. In boter stukken vis in ± 1 minuut lichtbruin bakken, halverwege keren. Uit pan op keukenpapier scheppen. Warm houden.BEREIDEN: oven voorverwarmen op 230 èC. Sla in metalen kom doen. Dressing erdoor scheppen. Kom ± 30 seconden in oven zetten. Sla weer omscheppen en over 4 voorverwarmde borden verdelen. Vis en pijnboompitjes erop leggen. Garneren met kervel. Direct serveren. |
Home > Recepten