Home > Recepten

Zeeduivelsalade met geroosterde pijnpitten, warme

300 g zeeduivelfilet in 12 plakjes

25 g pijnboompitjes

1,5 lepel olijfolie

1,5 lepel zonnebloemolie

1 lepel sherry-azijn

1 mespunt Dijonmosterd

zout

peper

1/2 kropje rode sla

1/4 kropje frisée

1/4 kropje eikenbladsla

50 g waterkers

15 g boter

kervel
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

VOORBEREIDEN: in droge koekepan pijnboompitten goudbruin roosteren. Vinaigrette kloppen van olieën, azijn, mosterd, zout en peper. Slasoorten in stukjes plukken. In boter stukken vis in ± 1 minuut lichtbruin bakken, halverwege keren. Uit pan op keukenpapier scheppen. Warm houden.

BEREIDEN: oven voorverwarmen op 230 èC. Sla in metalen kom doen. Dressing erdoor scheppen. Kom ± 30 seconden in oven zetten. Sla weer omscheppen en over 4 voorverwarmde borden verdelen. Vis en pijnboompitjes erop leggen.

Garneren met kervel. Direct serveren.