Home > Recepten

Zalm gevuld met kruidenroerei

8 cm komkommer

100 g gerookte zalmfilet

4 takjes dille

4 takjes peterselie

4 eieren

3 lepels melk

zout

peper

25 g boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Eiergerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Was de komkommer en snij met de kaasschaaf in 20 dunne plakjes. Verdeel het in een cirkel over 4 borden, laat de schijfjes elkaar wat overlappen.

Rol een stuk plasticfolie van 30 cm uit over het aanrecht. Spreid de zalm, elkaar iets overlappend, als een rechthoekige plak uit.

Knip de helft van de dille en de helft van de peterselie in een kopje. Klop de eieren los met wat melk, zout en peper, smelt de boter en bak op halfhoog vuur een roerei. Na 3 minuten van het vuur halen en de geknipte kruiden erdoor roeren.

Verdeel het roerei over de zalm en rol met behulp van de folie op tot een rol. Begin aan de korte zijde.

Snij met een scherp, niet gekarteld, natgemaakt mes de rol in 8 plakken. Leg op het midden van de borden 2 schijfjes per bord.

Garneren met de dille en peterselie.

Notities

Heb ik al eens geprobeerd, maar het was amper te doen om alles gaaf op te rollen...



Lekker met warme toast en boter