Bouillon met omelet |
|
1 kg runderschenkel 4 kalfsbotten of mergpijpen 2 grote uien, in vieren 2 dunne preien, in stukken 4 stengels bleekselderij in stukjes 1 winterwortel (200 g), in stukken 2 laurierblaadjes 1 tl tijm 8 peperkorrels 8 cl Malaga wijn peper zout madera Voor de omelet: 3 eierdooiers 4,5 cl slagroom peper zout 12 takjes kervel 1 el boter peterselie IDEE: Als u een dubbelgetrokken bouillon wil maken, voeg dan aan de ingekookte bouillon toe: 4 stengels bleekselderij, 200 g winterwortel, 2 laurierblaadjes en 500 g bouillon- of soepvlees. Bouillon zonder deksel tegen kook aan nog 1 uur laten trekken. Opnieuw boven een andere pan zeven. |
|
BereidingIn pan doen: 3 liter water, schenkel en botten. Langzaam aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. Groenten en kruiden toevoegen. Zonder deksel tegen de kook aan 2,5 uur laten trekken. Boven andere pan door een doek en zeef schenken. Laten afkoelen. Vetlaag verwijderen.In kom doen: eierdooiers, slagroom, zout, peper. Kervel erboven fijnknippen. Door elkaar kloppen. In koekepan boter verhitten. Eimengsel erin schenken. Met deksel op pan omelet bakken. Met uitsteekvormpje figuurtjes uitsteken. AFWERKEN: Bouillon verwarmen. Op smaak brengen met Malagawijn, peper en zout. In soepkommen schenken. Garneren met omelet en peterselie. Aan tafel scheutje erdoor roeren. |
Home > Recepten