Home > Recepten

Erwtensoep met zalm en croûtons

2 uien

50 gr boter

375 gr aardappelen

300 gr groene erwten uit diepvries

¾ l groentebouillon (blokje)

zout, peper, nootmuskaat

200 gr verse zalm

125 gr gerookte zalm in plakjes

1 bosje bieslook

croûtons
  • Omschrijving recept: Soepen; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Geschilde uien hakken en in verhitte boter goudgeel fruiten.

Geschilde aardappelen in 1 cm grote blokjes snijden, met ontdooide erwten aan de uien toevoegen en de bouillon erbij gieten.

Soep met zout en peper op smaak brengen en 20 min. zachtjes laten pruttelen.

Groente pureren en met nootmuskaat op smaak brengen.

De verse zalm in 2 cm dikke en 4 cm lange stukken snijden, met peper kruiden en in de gerookte zalm wikkelen. Met bieslook ombinden en 10 min. in de soep laten trekken (niet koken !)

Soep met bieslook bestrooien en met croûtons serveren.