Home > Recepten

Forel-crèmesoep

8 dl visbouillon

2 el Noilly Prat

4 gerookte forelfilets

1/4 l slagroom

2 eierdooiers

2 el geroosterde, geschaafde amandelen

4 toefjes waterkers
  • Omschrijving recept: Soepen; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Visbouillon en vermouth tot 2/3 laten inkoken. 2 forelfilets in schuine repen snijden. Rest vaan de forelfilets met beetje visbouillon pureren. In pan forelpuree en slagroom (enkele lepels achterhouden) door elkaar roeren, 3 min. verwarmen.



Eierdooiers met rest van slagroom loskloppen. 2 eetl. bouillon erdoor roeren. Al roerend eimengsel aan puree toevoegen. 2 min. zachtjes verwarmen (niet laten koken!).



Over 4 diepe borden soep verdelen. Garneren met repen forelfilet, amandelen en blaadjes waterkers.