Aspergesoep, heldere |
|
500 g witte asperges 2 meiknolletjes in dunne plakken 1 el boter 1 tablet kippenbouillon zout peper 2 el fijngehakte kervel 2 el fijngesneden bieslook 200 g gerookte zalm, in dunne reepjes |
|
Bereiding1. Asperges wassen, schillen en harde uiteinden verwijderen. Schillen en afsnijdsels met 1 l water aan de kook brengen en 30 min. laten trekken.Vloeistof zeven en bewaren. 2. Met uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol steken. Asperges in stukken van 2 cm snijden. Aspergepunten apart houden. 3. Boter verhitten en aspergestukjes 5 min. roerbakken. Gezeefde vloeistof en bouillonblokje toevoegen, aan de kook brengen en 15-20 min. laten koken. 4. Aspergepunten en uitgestoken meiknolletjes door soep roeren, nog 5-10 min. koken. Soep op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren kervel, bieslook en reepjes zalm erdoor roeren. |
Home > Recepten