Home > Recepten

Aspergesoep, heldere

500 g witte asperges

2 meiknolletjes in dunne plakken

1 el boter

1 tablet kippenbouillon

zout

peper

2 el fijngehakte kervel

2 el fijngesneden bieslook

200 g gerookte zalm, in dunne reepjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1. Asperges wassen, schillen en harde uiteinden verwijderen. Schillen en afsnijdsels met 1 l water aan de kook brengen en 30 min. laten trekken.

Vloeistof zeven en bewaren.



2. Met uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol steken. Asperges in stukken van 2 cm snijden. Aspergepunten apart houden.



3. Boter verhitten en aspergestukjes 5 min. roerbakken. Gezeefde vloeistof en bouillonblokje toevoegen, aan de kook brengen en 15-20 min. laten koken.



4. Aspergepunten en uitgestoken meiknolletjes door soep roeren, nog 5-10 min. koken. Soep op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren kervel, bieslook en reepjes zalm erdoor roeren.