Home > Recepten

Lentebouillon met bloemkool en groenteknikkers

2 wortelen

2 courgetten

1 tomaat

1 soepkip

1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)

1 stukje citroenschil (3 cm lang, 1 cm breed)

1 kleine bloemkool

100 gr erwtjes

enkele kervelplukjes

peper en zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 2u30
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de wortelen en de courgetten schoon en steek er met een Parijs uitsteeklepeltje kleine balletjes uit.

Bewaar de afval voor de bouillon. Pel de tomaat, verwijder de pitten en steek met een uitsteekvorm van ca. 1.5 cm diameter, rondjes uit het vruchtvlees. Bewaar ook deze resten voor de bouillon.

Leg de soepkip in 2 liter water, kruid met peper en zout en breng dit aan de kook. Verwijder zorgvuldig het schuim en voeg er het kruidentuiltje, het citroenschilletje en de groenteresten aan toe.

Laat de bouillon ca. 2 uur zachtjes trekken.

Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in 4 bollen ter grootte van een tennisbal. Kook deze beetgaar in lichtgezouten water.

Kook eveneens de groenteballetjes en de erwtjes, apart, beetgaar in lichtgezouten water. Verfris de groenten onder de koude kraan.

Giet de bouillon door een zeef, ontvet hem met een stukje keukenpapier en breng hem opnieuw aan de kook.

Schep wat bouillon in een kookpannetje en verwarm er de verschillende groenten in.

Schik de bloemkoolbolletjes in het midden van 4 soepborden, leg er de groenteballetjes, de erwtjes en de tomaatrolletjes rond en overgiet met hete bouillon. Versier tenslotte met enkele plukjes kervel.