Home > Recepten

Mosselsoep 2

4 el olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 kleine soepselderij

1 kg mosselen

peper van de molen

1 glas witte wijn

een snuifje kerriepoeder

peterselie

200 gr rijst
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit ze glazig in de helft van de olijfolie. Snijd de selderij fijn en laat de helft ervan even meestoven.

Voeg de mosselen toe en kruid met peper van de molen. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten koken tot de mosselen geopend zijn.

Ongeopende mosselen weggooien.

Haal de mosselen uit de schelp. Verwijder de schelpen en giet het mosselvocht door een kaasdoek.

Stoof de rest van de selderij in de resterende olijfolie, voeg het mosselvocht, de witte wijn en 1 liter water toe.

Breng aan de kook en laat de rijst in 15 minuten gaar worden. Kruid met een beetje kerriepoeder en verwarm de mosselen in de soep.

Bestrooi met gehakte peterselie en dien meteen op.