Home > Recepten

Mosselsoep met saffraan

1 kg mosselen

2 uien

1 tak groene selder

1/2 l visbouillon

1 dl room

1 dopje saffraan

boter

peper

zout



Tip: blokjes gepelde tomaat en snippers dille en bieslook geven de soep meer kleur.
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de gepelde uien en de gewassen selder in grove stukken en fruit ze in boter.

Voeg er de mosselen bij en laat ze op een hevig vuur openkoken. Schep de mosselen uit de pan en haal ze uit de schelp.

Zeef het mosselenvocht en voeg de saffraan en de visbouillon toe, breng aan de kook. Voeg er de helft van de mosselen bij en mix.

Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met de rest van de mosselen. Verwarm de soep nog even.

Notities

Serveer bij deze soep een droge witte wijn.