Paddestoelensoep met champignoncrostini |
|
1 bakje grotchampignons (250 g) 25 gr boter 1 fijngesnipperd sjalotje 4 el slagroom 3 el droge witte vermouth 2.5 el zonnebloempitten 25 sprietjes bieslook, fijngeknipt zout versgemalen peper 6 sneetjes stokbrood 1 pak heldere paddestoelensoep (Honig) |
|
BereidingChampignons in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Sjalotje en champignons 5 min. bakken tot vocht bijna verdampt. Slagroom en 2 eetl. vermouth toevoegen. Op hoog vuur laten inkoken tot vocht verdampt is. Laten afkoelen. In droge koekepan zonnebloempitten roosteren.Zonnebloempitten en helft van de bieslook door champignonmengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Stokbrood met champignonmengsel bestrijken. Afgedekt in koelkast zetten. Bereiden: grill voorverwarmen op hoogste stand. Soep bereiden volgens pak. Champignon-crostini 4 minuten grilleren. 1 eetl. door soep roeren. Rest van de bieslook erover strooien. Soep en crostini op buffet warmhouden. Soep in borden scheppen. Crostini in soep leggen. |
Home > Recepten