Paddestoelensoep met tuinkers |
|
400 g oesterzwammen 4 g gedroogd eekhoorntjesbrood 100 g doorregen spek 1 teentje knoflook 20 g boter zout peper 4 dl gevogeltebouillon (pot) 1/4 l slagroom 1 el citroensap suiker 4 el olie 1/2 bakje tuinkers |
|
BereidingSnijd de oesterzwammen in plakjes. Hak het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes en week in 1 dl warm water.Snijd het spek in blokjes en bak het aan met het uitgeperste teentje knoflook in de boter. Voeg 300 g oesterzwammen toe en laat 6-8 min. meesudderen. Afsmaken met peper en zout. Voeg eekhoorntjesbrood toe met het weekwater en de gevogeltebouillon en pureer alles. Zeef de soep. Roer er de slagroom door en het citroensap en breng op smaak met peper, zout en suiker. Bak de resterende oesterzwammen aan in de olie en breng ze op smaak met peper en zout. Laat de soep even opkoken en doe er de oesterzwammen en de tuinkers bij. |
Home > Recepten