Home > Recepten

Pompoensoep met rijst

400 gr pompoenvlees

1 ui

2 teentjes knoflook

1.25 l instant kippenbouillon

peper, zout

nootmuskaat

75 gr lange korrelrijst

100 gr boter

2 sneetjes wit brood

2 dl water
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd het pompoenvlees in blokjes, hak de ui en de knoflook fijn.

Breng de bouillon aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Breng intussen de rijst met 2 dl water aan de kook, schakel het vuur lager zodra het water kookt en laat hem in 15 minuten gaar worden met deksel.

Pureer de pompoenblokjes met de soepmixer en roer de rijst erdoor.

Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en bak ze krokant in de helft van de boter, onder voortdurend omscheppen. Roer de rest van de boter door de hete soep en serveer met croutons.