Home > Recepten

Riviervissen in 't groen

2 forellen

2 kleine rivierpalingen

2 sjalotten

1 dl droge witte wijn

4 gekookte rivierkreeftjes

50 gr spinazie

10 gr zurkel (zuring)

10 gr kervel

50 gr peterselie

1 koffielepel aardappelzetmeel

boter

1 bosje waterkers

4 schijfjes citroen

peper en zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Vraag aan uw vishandelaar om de forellen te fileren en de paling schoon te maken. Neem de forelafval mee naar huis.

Snijd de forelfilets schuin in ruiten.

Was de paling zorgvuldig en snijd hem in mootjes van ca 5 cm lang.

Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

Breng 1 liter water, samen met de wijn, de sjalotsnippers, peper en zout aan de kook.

Voeg er de visafval aan toe en laat ca 15 minuten koken.

Giet de bouillon vervolgens door een zeef. Maak de spinazie, de zurkel, de kervel en de peterselie schoon, was ze en snijd alles klein. Voeg er vervolgens de gezeefde visbouillon aan toe en mix alles fijn. Giet de groene soep door een zeef en breng ze opnieuw aan de kook.

Los het aardappelzetmeel op in wat water en bind er de soep mee.

Breng op smaak met peper en zout. Kruid de forelruitjes en de palingmootjes met peper en zout.

Smelt een nootje boter in een anti-kleefpan en bak er de stukjes riviervis ca 52 minuten in. Verwarm ondertussen de rivierkreeftjes in een bodempje bouillon.

Was de waterkers en laat uitlekken.

Verdeel de groene soep over 4 soepborden en schik de gebakken vis in het midden. Versier met enkele waterkersblaadjes en een citroenschijfje. Leg er tenslotte een rivierkreeftje bovenop.