Runderconsommé |
|
Voor de bouillon: 5 tot 6 liter water 750 gr runderkookvlees 4 kruidnagels 2 uien 2 wortelen 1 preistaaf 1 groene soepselder tijm laurier zout 10 geplette peperbollen 2 teentjes look peterseliestengels Voor het klaren: 2 wortelen 1 preistaaf 1/2 bleekselder 3 el tomatenpuree 1 teentje look tijm laurier zout 5 geplette peperbollen 300 gr rundergehakt 12 eiwitten Voor het garnituur: het vlees van de bouillon enkele sprietjes bieslook |
|
BereidingVoor de bouillon:Breng het vlees in gezouten water aan de kook en schuim grondig af. Steek de kruidnagels op de uien. Voeg de ongesneden groeten toe. Schuim regelmatig af en ontvet. Doe de kruiden erbij en laat 1 uur 30 trekken tot het vlees gaar is. Giet door een puntzeef en houd het vlees apart in een bodempje bouillon. Voor het klaren: Was en reinig de groenten en snijd ze in dobbelsteentjes. Meng de dobbelsteentjes met de tomatenpuree, de geplette look, de kruiden en het rundergehakt. Voeg er een beetje water bij. Meng met de losgeklopte eiwitten. Giet de bouillon erover en breng al roerend aan de kook. Laat 40 minuten trekken op een zacht vuurtje. Passeer het geheel door een natte neteldoek. Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en knip (niet hakken) de bieslook. Doe het garnituur in een soepkom en overgiet met de kokende consommé. Serveer in consommétassen. |
Home > Recepten