Home > Recepten

Runderconsommé

Voor de bouillon:

5 tot 6 liter water

750 gr runderkookvlees

4 kruidnagels

2 uien

2 wortelen

1 preistaaf

1 groene soepselder

tijm

laurier

zout

10 geplette peperbollen

2 teentjes look

peterseliestengels



Voor het klaren:

2 wortelen

1 preistaaf

1/2 bleekselder

3 el tomatenpuree

1 teentje look

tijm

laurier

zout

5 geplette peperbollen

300 gr rundergehakt

12 eiwitten



Voor het garnituur:

het vlees van de bouillon

enkele sprietjes bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 10
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Voor de bouillon:

Breng het vlees in gezouten water aan de kook en schuim grondig af.

Steek de kruidnagels op de uien.

Voeg de ongesneden groeten toe. Schuim regelmatig af en ontvet.

Doe de kruiden erbij en laat 1 uur 30 trekken tot het vlees gaar is.

Giet door een puntzeef en houd het vlees apart in een bodempje bouillon.



Voor het klaren:

Was en reinig de groenten en snijd ze in dobbelsteentjes.

Meng de dobbelsteentjes met de tomatenpuree, de geplette look, de kruiden en het rundergehakt. Voeg er een beetje water bij. Meng met de losgeklopte eiwitten.

Giet de bouillon erover en breng al roerend aan de kook. Laat 40 minuten trekken op een zacht vuurtje.

Passeer het geheel door een natte neteldoek.

Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en knip (niet hakken) de bieslook.

Doe het garnituur in een soepkom en overgiet met de kokende consommé.

Serveer in consommétassen.