Home > Recepten

Uien- en Speksoep

8 sneden spek

8 uien

zout

peper

een oud stokbrood

Parmezaan

4 el room
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Sauteer de sneden spek tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en snijd ze in reepjes.



Sauteer de 8 in dunne ringen gesneden uien, tot ze zacht zijn. Haal de uien uit de pan en verwijder het vet.



Doe de uien terug in de pan met 1 1/4 liter water en peper en zout en laat 30 min. sudderen.



Bedek de bodem van een ovenschotel met sneetjes oudbakken stokbrood en bedek die laag met geraspte Parmezaan. Sprenkel 2 eetl. room over de kaas en bedek met een laag spek. Herhaal deze procedure.



Voeg de hete uiensoep toe en verhit de ovenschotel in een hete oven gedurende 10 mmin (stand 6, 200°C)