Home > Recepten

Vissoep met rijst

1 wortel

1 ui

1 stengel soepselderij

visafval van tong en tarbot

30 gr boter

1/2 l droge witte wijn

zout

1 teentje knoflook

2 el koudgeperste olijfolie

200 gr rijst

500 gr roodbaarsfilet

50 gr peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de wortel en pel de ui.

Was de visafval en stoof deze even in de boter.

Voeg 1 liter water, de witte wijn, de grof gesneden ui, wortel en selderij toe. Zout lichtjes en laat de fumet 30 minuten op vrij hoog vuur koken.

Fruit het in 2 gesneden teentje knoflook in een andere pan in de olie.

Giet de gezeefde fumet erop en voeg de rijst toe.

Voeg na 15 minuten de in stukjes gesneden visfilet toe en laat nog 5 minuten koken.

Was intussen de peterselie, hak hem fijn en roer hem door de soep.