Vissoep met rijst |
|
1 wortel 1 ui 1 stengel soepselderij visafval van tong en tarbot 30 gr boter 1/2 l droge witte wijn zout 1 teentje knoflook 2 el koudgeperste olijfolie 200 gr rijst 500 gr roodbaarsfilet 50 gr peterselie |
|
BereidingSchil de wortel en pel de ui.Was de visafval en stoof deze even in de boter. Voeg 1 liter water, de witte wijn, de grof gesneden ui, wortel en selderij toe. Zout lichtjes en laat de fumet 30 minuten op vrij hoog vuur koken. Fruit het in 2 gesneden teentje knoflook in een andere pan in de olie. Giet de gezeefde fumet erop en voeg de rijst toe. Voeg na 15 minuten de in stukjes gesneden visfilet toe en laat nog 5 minuten koken. Was intussen de peterselie, hak hem fijn en roer hem door de soep. |
Home > Recepten