Home > Recepten

Vissoep met langoustines, courgette & deegschelpen

1 kg visafval van platvissen

6 rauwe langoustines

2 uien

boter

het sap van 1/4 citroen

5 dl droge witte wijn

1 kleine courgette

2 el deegschelpjes

250 gr gezeefde tomaten

3 el tapioca

1 el pastis

tijm, laurier, peper en zout



Tip: Gezeefde tomaten is een gebruiksklare tomatencoulis die gemakkelijk verkrijgbaar is in dozen van 500 gr.
  • Omschrijving recept: Soepen; Visgerechten; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de visafval schoon. Breek de langoustines in twee. Voeg de koppen en de schalen van de langoustinestaartjes bij de visafval.

Snijd de staartjes vervolgens in de lengte door en verwijder het darmkanaal.

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Smelt een nootje boter en stoof er de uiringen in. Voeg er vervolgens de visafval, het takje tijm, het laurierblaadje, het citroensap en de witte wijn aan toe.

Giet er tenslotte 5 dl water bij en breng op smaak met peper en zout.

Laat de bouillon onder gesloten deksel ca 20 minuten sudderen.

Was de courgette en snijd ze in dobbelsteentjes van ca 0.5 cm dik. Kook deze beetgaar in lichtgezouten water.

Kook de deegschelpjes eveneens beetgaar in lichtgezouten water waaraan u een nootje boter hebt toegevoegd.

Giet de visbouillon door een zeef en voeg er de tomatenpuree aan toe.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg er de tapioca bij en laat zachtjes koken tot de pareltjes gezwollen en helder zijn. Mix de soep fijn en giet ze tenslotte door een zeef.

Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er de langoustinestaarten aan toe. Laat deze even gaar worden en voeg er tenslotte de deegschelpjes, de courgetteblokjes en de pastis bij.

Verdeel de soep over 4 borden en schep in elk bord 3 halve langoustinestaartjes.