Home > Recepten

Visvelouté met gerookte forel

300 gr visafval (graten en koppen van zeetong)

2 sjalotten

1 ui

1 seldertakje

boter

2 dl witte wijn

5 peperbolletjes

1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)

1 gerookte forel



Voor de veloute:

3 preiwitten

2 uien

boter

1 el bloem



Voor het garnituur:

1 dl room

1 koffielepel zalmeitjes

enkele plukjes kervel
  • Omschrijving recept: Soepen; Visgerechten
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de visafval zorgvuldig. Pel de sjalotten en de ui en snipper beide groenten fijn.

Was het seldertakje en snijd het fijn.

Smelt een nootje boter en stoof er de visafval, samen met de groentesnippers in. Voeg er de witte wijn, 1.5 liter water en tenslotte ook de peperbolletjes en het kruidentuiltje aan toe. Breng de bouillon aan de kook en laat hem ca 15 minuten zachtjes sudderen.

Fileer ondertussen de gerookte forel en snijd het visvlees in stukjes.

Voeg het vel en de kop bij de bouillon en laat deze nog ca 10 minuten op een zacht vuurtje trekken. Giet de bouillon tenslotte door een zeef.

Maak de preiwitten schoon, pel de uien en snipper beide groenten fijn.

Smelt een nootje boter en stoof er de groentesnippers in. Bestrooi met de bloem en laat even bakken. Voeg er vervolgens de gezeefde bouillon aan toe en laat de soep gedurende ca 30 minuten zachtjes sudderen. Mix de soep en giet ze tenslotte door een zeef.

Verdeel de forel over 4 borden en giet er de soep over.

Klop de room lichtjes op en lepel hem op de soep. Bestrooi tenslotte met de zalmeitjes en versier met een plukje kervel.