Home > Recepten

Winterposteleinsoep

1 preistaaf

1 ui

75 gr boter

3 el tarwebloem

500 gr kalfsschenkel

1 takje tijm

1 laurierblaadje

1 mespunt sambal oelek

1 schaaltje winterpostelein

1 kropje rode sla

1 eierdooier

1 dl room

peper en zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 1u30
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de prei en de ui schoon, snijd ze in grove stukken en stoof deze in 75 gram boter tot ze glazig zijn. Strooi er 3 eetlepels bloem over en spatel ze gelijkmatig onder het mengsel. Voeg 2 liter water toe, roer alles goed los, doe er de schenkel, de tijm, de laurier, een theelepel zout en een mespunt sambal oelek bij. Laat ongeveer 50 minuten zachtjes koken tot de schenkel gaar is.

Haal het vlees uit de bouillon en verwijder de tijm en het laurierblaadje. Haal het merg uit de schenkel, mix het in de soep en zeef ze.

Spoel en droog de postelein en 1/4 van de rode sla. Hak de postelein grof en snipper de sla zeer fijn.

Roer de eierdooier en de room in een soepterrine en breng op smaak met peper.

Laat de soep nog even inkoken, roer er de postelein en de rode sla onder. Giet de soep daarna in de terrine en dien op.