Home > Recepten

Yoghurt soepje

1/2 komkommer

5 dl yoghurt

2 el dragonazijn

1 koffielepel gehakte bieslook

1 koffielepel gehakte dragon

4 zure augurkjes

100 g gepelde grijze garnalen

peper en zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de pitten. Rasp hem fijn en roer het sap en de moes onder de yoghurt. Breng op smaak met de dragonazijn, het gehakte bieslook, de dragon en peper en zout. Laat dit goed koud worden in de koelkast.

Hak de augurkjes fijn.

Haal de soep juist voor het opdienen uit de koelkast en roer er de fijngesnipperde augurkjes en de helft van de garnalen onder. Verdeel de soep over 4 schaaltjes en strooi er de rest van de garnalen op.

Notities

Serveer dit yoghurt-soepje met grissini d.w.z. Italiaanse soepstengels.