Home > Recepten

Amandel profiteroles

a) Pâté à choux

1.5 dl water - 45 g in stukjes gesneden boter - 1/2 theel. zout - snuif peper - snuif nootmuskaat - 60 g gezeefd meel - 2 eieren



b) De vulling

gervais-kaas - dubbele room - fijngehakte amandelen - versgehakte bieslook
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

a) Pâté à choux



1. Breng het water aan de kook met de boter en de kruiden en kook langzaam tot de boter is gesmolten. Zet de oven aan op stand 7

2. Haal de pan van het vuur en gooi er onmiddellijk al het meel in, terwijl u er met een houten lepel goed doorheen roert

3. Zet de pan op een gemiddeld vuur en mix gedurende 1 tot 2 minuten, tot het mengsel een massa begint te worden die van de pan loskomt

4. Haal de pan van het vuur, maak met de lepel een kuil in het midden en breek er onmiddellijk ‘n ei in, terwijl u stevig mengt; roer er vervolgens het tweede ei door

5. Doe het mengsel in een deegzak; beboter een bakplaat en spuit er kleine hoopjes op van 2.5 cm doorsnee en 1 cm hoog, met een tussenruimte van 5 cm.

6. Klop een ei op met 1/2 theel. water en penseel de hoopjes voorzichtig, waarbij ze iets plat worden gedrukt - zorg ervoor dat er geen eiermengsel op

de bakplaat komt 7. Plaats ze in de oven en bak ze gedurende 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

8. Haal ze uit de oven en snijd ze aan de zijkant met een scherp mes in.

Plaats ze dan in de afgezette oven en laat ze er nog 10 minuten in, met de deur op een kier. Koel ze af op een rek.



b) De vulling

1. Maak een luchtig mengsel van de ingredienten.

2. Snijd de profiteroles open, vul ze met het kaasmengsel en zet er de hoedjes weer op.