Home > Recepten

Aubergines met kaas, gevuld

2 lange aubergines

zout

olie

250 gr roomkaas of Mozzarella

4 eieren

3 el peterselie

gedroogd broodkruim
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de aubergines in de lengte in schijven en snijd elke schijf in 3. besprenkel met zout en leg 30 minuten in een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en droog ze met keukenpapier. Bak ze in de olie tot ze zacht en goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Plet de kaas met een vork en voeg 2 geklopte eieren toe en de peterselie. Meng alles goed. Leg een beetje van dit mengsel op een schijf aubergine en leg er een andere schijf op, om een sandwich te maken. Ga zo verder.

Klop de resterende eieren. Haal de auberginesandwiches door het eiermengsel en bedek ze met broodkruim. Bak goudbruin in olie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer heet.