Avocadosalade met biefstuk |
|
250 gr biefstuk of bieflapjes 1 theelepel mosterd 1/2 el bruine basterdsuiker 2 theelepels milde paprikapoeder 1 theelepel oregano zout peper 1 rijpe avocado 2 tomaten 1 kropje lollo rosso 3 el olijfolie 1 el azijn 1 dl abrikozen-sinaasappeldrank zout peper |
|
BereidingSnijd de biefstuk of bieflapjes in dunne plakjes. Roer de mosterd, de bruine suiker, het paprikapoeder, de oregano, zout en peper door elkaar en schep de biefreepjes erdoor. Laat ze circa 15 minuten staan.Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten elk in 8 partjes. Was de lollo rosso en dep de bladeren goed droog. Snijd de bladeren in reepjes. Verdeel de lollo rosso over de borden. Leg de plakjes avocado en de partjes tomaat erop. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de reepjes vlees al omscheppend op een hoog vuur snel bruin. Verdeel ze over de salades. Roer de azijn en de abrikozendrank door het bakvet. Klop de rest van de olie erdoor en schenk het sausje over de salade. NotitiesLekker met stokbrood. |
Home > Recepten