Home > Recepten

Bloemkool-garnaal-mousse

1/2 bloemkooltje

water

zout

1.5 dl half opgeklopte room

1 el gesnipperde bieslook

cayennepeper

20 krokante natuur toastjes

50 gr grijze garnalen

20 plukjes kervel
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 20
  • Bereidingstijd: 1u30
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze zeer goed uitlekken.

Duw er eventueel het overtollige vocht uit.

Pureer de bloemkool met een mixer of keukenrobot.

Roer er de halfopgeklopte room en de gesnipperde bieslook doorheen en breng op smaak met zout en cayennepeper.

Laat 1 uur verder opstijven in de koelkast.

Spuit met een spuitzak rozetjes bloemkoolmousse op de toastjes. Garneer ze rondom met garnaal en een plukje kervel. Serveer deze bloemkooltoastjes zeer fris.