Bloemkool met Gandaham |
|
1 groen bloemkooltje 8 plakken fijngesneden Gandaham Voor het vinaigrettesausje: 2 el zachte mosterd azijn 1 dl olie 4 el mascarpone, yoghurt of zure room 1 el fijngesnipperde ui 1 el fijngehakte peterselie peper en zout 150 gr fijngesneden gemengde sla 2 el denappelpitten (pijnboompitjes) |
|
BereidingKook de bloemkool in haar geheel of in 4 porties beetgaar en laat ze afkoelen. Maak ondertussen het sausje.Meng de mosterd met een scheutje azijn en meng er onder voortdurend kloppen de olie onder, zodat u een gebonden sausje krijgt. Meng er de mascarpone (of yoghurt, of zure room), de ui, de peterselie, peper en zout door. Leg de bloemkool op een bed van fijngesneden gemengde sla. Lepel er het sausje over en bestrooi met, in een droge pan bruingeroosterde, denappelpitten. Plooi de Gandaham dubbel en rol ze op tot roosjes. Leg ze rond de bloemkool en serveer op een grote ronde schotel of in porties op aparte bordjes. |
Home > Recepten