Home > Recepten

Canape Monseigneur (asperge/tonijn)

24 aspergepunten

15 gr zout

casinobrood

1 blikje tonijn

ansjovisboter



Voor de ansjovisboter:

25 gr ansjovisfilets

50 gr boter
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Boters
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Voor deze canapes zijn alleen de punten van mooie, vingerdikke asperges nodig. De restanten kunnen verwerkt worden in soepen, salades of purees.

Snij de punten (circa 5 centimeter lang) van de asperges en leg ze een paar uren in vers water. Pocheer de aspergepunten tot ze goed gaar zijn (circa 4 minuten), haal ze uit het kooknat en laat ze uitlekken. Bewaar het kooknat.

Benut de gaartijd van de asperges om de canapes verder voor te bereiden.

Leg een klontje van 50 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij 8 sneetjes van het casinobrood en snij die in rechthoekjes van 3 X 5 centimeter.

Laat de ansjovisfilets goed uitlekken en wrijf ze met een houten lepel door een zeef. Roer de boter smeuig en roer er de ansjovispuree door.

Stort de inhoud van het blikje tonijn in een zeef en laat de olie weglopen. Snij het tonijnvlees in dunne plakjes. Beboter een kant van de canapes met de ansjovisboter en beleg ze met de plakjes tonijn. Leg de aspergepunten op de tonijn.