Home > Recepten

Champignontoast

3 hele kippenlevers

3 eetl. boter

peper

zout

1 fijngesnipperd sjalotje

1 teel tijm

300 g champignons

2 teel citroensap

2 el room

100 g ontbijtspek in piepkleine dobbelsteentjes

4 sneetjes wit casinobrood, geroosterd

fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Paddestoelgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kippenlevers in vieren snijden. In 1 eetl. boter in 5 min. bruin bakken, zout en peper toevoegen. In 1 eetl. boter sjalot en tijm 10 min.

zachtjes bakken. 200 g champignons heel fijn hakken. Met citroensap besprenkelen. Aan sjalotmengsel toevoegen en vocht laten verdampen.

Room toevoegen. Iets laten inkoken. In anti-aanbakpan spekjes in 8 min. knapperig bakken. Rest van champignons in plakjes snijden. In rest van boter 5 min. bakken. Kippenlevers grof hakken. Mengen met spekjes en champignonmengsel. Op toast serveren. Garneren met plakjes champignons en peterselie.