Home > Recepten

Chutney salade

1/2 bloemkool

1 rode peper

1/8 knolselder

2 wortelen
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bereidingstijd: enkele dagen trekken
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1 Week vooraf te bereiden.

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Was de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes.

Was de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Maak tenslotte de wortelen schoon en canneleer ze met een canneleermesje.

Meng alle groenten in een grote kom en bedek het geheel met zout. Laat het mengsel gedurende twee dagen rustig pekelen op een koele plaats.

Daarna 2 dagen grondig wassen (3 X per dag). Let er wel op dat u het geheel steeds onder water laat staan om zo het zout te onttrekken. Giet na twee dagen het overtollige water af en voeg er 1/2 l frambozenazijn bij. Leng het geheel nog aan met water, tijm, laurier en peperbolletjes.

Laat het geheel nog 2 dagen marineren vooraleer u de salade in de schaal opdient.