Courgettesoufflé |
|
900 gr courgettes 80 gr boter 120 gr bloem 1/2 l melk 5 eierdooiers 1 teentje geperste look 5 eiwitten peper en zout bloem 1 tl oregano |
|
BereidingHaal de rauwe courgettes (behalve 1) door de sapcentrifuge. Dit geeft ongeveer 1/2 liter courgette sap.Maak een roux met de boter en de bloem. Laat even drogen in de oven. Bind de melk en het courgette-sap met de roux en laat even doorkoken. Snijd de schil van 1 courgette in kleine dobbelsteentjes, laat ze garen in kokend water en verfris ze. Als de appareil (melk + courgettesap + roux) half afgekoeld is, voegt u er de look, de bobbelsteentjes en de eierdooiers aan toe met een spatel. Klop de eiwitten op tot schuim en spatel ze onder het mengsel. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Verwarm de oven voor op 160°C. Strijk 4 vuurvaste potjes van 12 cm diameter in met boter en strooi er wat bloem over. Verwijder de overtollige bloem. Vul de potjes voor ¾ met de appareil. Bak de souffleetjes gedurende ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Dien de souffle zo snel mogelijk op, want hij zakt heel makkelijk in elkaar. NotitiesLekker bij een droge witte Loire wijn of een Luxemburgse moeselwijn. |
Home > Recepten