Home > Recepten

Eendenborstslaatje

2 gerookte eendenborstfilets in sneetjes

1/4 rode sla

1/4 rode krulsla

1/5 gewone kropsla

1/4 eikenbladsla

2 el amandelschilfers

8 kerstomaatjes

1 el notenolie



Voor de saus:

3 perziken

2 el mayonaise

1 el azijn

2 el water
  • Omschrijving recept: Salades; Eendgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwijder het meeste vet van de eendeborstfilet.

Reinig de verschillende slasoorten en was ze grondig. Versnipper ze niet te fijn en meng er wat notenolie onder.

Laat de amandelschilfers lichtjes kleuren in een hete oven van ong 200 graden.

Plaats in het midden van het bord een klein beetje sla en strooi er wat gekleurde amandelschilfers over. Schik er de zeer dunne eendeborstplakjes cirkelvormig rond. Versier nog met 4 halve

kerstomaatjes.

De perziken, de mayonaise, de azijn en het water mixt u kort tot een glad sausje. Lepel het rond de eendeborstfilets. Net voor het opdienen draait u nog wat vers gemalen peper over de salade.

Notities

Serveer eventueel met een lichtgeroosterd toastje en een Sancerre of een rode Pinot d'Alsace.

U kan dit slaatje ook geven bij een lekkere pastei, of ham.