Home > Recepten

Rijstsalade, exotisch

200 gr rijst

zout

2 papaya's

1 groene paprika

1 blikje zoete maïskorrels

een blikje tonijn

6 el olijfolie

2 el limoensap

peper

cayennepeper

busseltje bieslook
  • Omschrijving recept: Salades; Rijstgerechten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook de rijst in 20 minuten gaar in water met een beetje zout.

Schil de papaya's, verwijder de zwarte pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Maak de paprika schoon en snijd hem in fijne reepjes.

Laat de maïs en de tonijn uitlekken in een vergiet.

Maak een vinaigrette met limoensap, een snuifje zout, olie, peper, cayennepeper en gesnipperde bieslook.

Meng alle ingredienten door de afgekoelde rijst.

Notities

Dien op met vers stokbrood.