Home > Recepten

Tongreepjes, geglaceerd (lepelhapje)

4 tongfilets

1/2 dl visbouillon

4 el room

1 eierdooier

peper en zout

1 koffielepel bieslooksnippers of kervelplukjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Amuses; Borrelhapjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 12
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen. Pocheer ze gedurende 8 tot 10 minuten op een zacht vuurtje in de visbouillon. Laat de tongfilets uitlekken en afkoelen. Zeef de bouillon.

Laat de bouillon inkoken met de room. Als de saus gebonden is, voegt u al roerend de eierdooier toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de tongrolletjes in 3 schijfjes en schik ze in de lepels.

Lepel er een beetje saus over en glaceer vluchtig onder een hete grill.

Werk af met de bieslooksnippers of kervelplukjes.

Notities

Geef dit hapje bij een witte Loirewijn.