Home > Recepten

Sardines met broccolimousse en olijfolie, gegrilld

1 grote broccoli

12 sardines

0,5 dl olijfolie

0,5 dl notenolie

2 limoenen

1 bosje postelein

peper en zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de broccoli schoon. Kook de broccoliroosjes gedurende 20 minuten in zout water. Verwijder de ingewanden van de sardines (zie tip), spoel ze en dep ze droog. Wentel de visjes door de olijfolie, kruid ze met peper en zout en rooster ze op een houtskoolvuur (gebruik bij voorkeur een dubbele rooster waartussen de visjes kunnen geklemd worden).



Schep de broccoli uit het kookwater en mix onmiddellijk met de olijfolie en de notenolie. Kruid de mousseline met peper en zout.

Schik per bord drie gegrilleerde sardines, een schepje broccolimousseline, een halve limoen en een tuiltje postelein.



Tip: U kunt ook de ingewanden pas later verwijderen opdat het mooie uitzicht van de sardines niet verloren zou gaan.