Home > Recepten

Paling in 't groen, gerookte

100 gr Keniaanse boontjes

1 busseltje zeer dunne groene asperges

een snuifje suiker

25 gr kervel

50 gr veldsla

1 bakje tuinkers

enkele radijsjes

1 limoen

4 el extra fijne olijfolie

1/2 theelepel mosterd

100 gr gerookte palingfilet

peper en zout



Tip: U kan in de plaats van paling ook sprotfilets gebruiken.

Keniaanse boontjes zijn zeer fijne boontjes. U vindt ze voorverpakt in het grootwarenhuis.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de boontjes schoon en leg ze een kwartiertje in koud water.

Kook ze vervolgens 5 à 10 minuten in lichtgezouten water, zonder deksel.

Houd ze even onder koud water om de kleur te behouden en dep ze droog.

Schil de onderste helft van de asperges. Pocheer ze 5 minuten in lichtgezouten water waaraan u een snuifje suiker hebt toegevoegd.

Verfris ze onder koud water en dep ze droog. Snijd de punten op 4 cm af.

Snijd de stengels in stukjes van 0.5 cm.

Was de kervel, de veldsla, de tuinkers en droog ze. Maak de radijsjes schoon en versnipper ze.

Pers de limoen, meng het sap met 4 el olijfolie en een halve theelepel mosterd. Kruid met veel peper en weinig zout.

Snijd de paling in stukken van 1 cm en meng ze met de aspergestengels en de boontjes in de vinaigrettesaus.

Laat bij het uitscheppen de paling goed uitlekken alvorens op het bord te leggen. Meng nu de rest van de groenten in de vinaigrette.

Verdeel over de borden en serveer met Frans brood.