Home > Recepten

Visschotel met zomers slaatje, gerookte

100 g gemengde sla

2 botjes waterkers

1/2 komkommer

4 el sojascheuten

120 g gerookte makreel

120 g gerookte forel

120 g sprot

2 el mayonaise

een geutje wijnazijn

1 el gehakte bieslook

16 kerstomaatjes

peper en zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de gemengde sla en de waterkers. Schil de komkommer.

Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water. Laat ze uitlekken.

Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.

Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes. Meng de visblokjes en de waterkerssnippers onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel dit mengsel over 4 grote borden.

Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.

Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook. Versier tenslotte met de kerstomaatjes.

Notities

Serveer met warme toasten en drink er een Riesling bij.