Visschotel met zomers slaatje, gerookte |
|
100 g gemengde sla 2 botjes waterkers 1/2 komkommer 4 el sojascheuten 120 g gerookte makreel 120 g gerookte forel 120 g sprot 2 el mayonaise een geutje wijnazijn 1 el gehakte bieslook 16 kerstomaatjes peper en zout |
|
BereidingWas de gemengde sla en de waterkers. Schil de komkommer.Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water. Laat ze uitlekken. Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes. Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes. Meng de visblokjes en de waterkerssnippers onder de mayonaise. Kruid met peper en zout. Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel dit mengsel over 4 grote borden. Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout. Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook. Versier tenslotte met de kerstomaatjes. NotitiesServeer met warme toasten en drink er een Riesling bij. |
Home > Recepten