Home > Recepten

Zalm met sojascheuten en groene lasagne, gestoomd

4 blaadjes lasagne van ca 8 cm op 8 cm

boter

400 gr zalmfilet

4 groene selderblaadjes

1/2 bosje peterselie

200 gr verse sojascheuten

2 dl room

enkele kervelplukjes

peper en zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Deegwaren; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook de lasagne-blaadjes beetgaar in lichtgezouten water waaraan u een nootje boter hebt toegevoegd. Giet ze af en plaats ze, naast elkaar, op het stoommandje van de stoompan.

Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke vierkantjes, kruid deze met peper en zout en schik ze vervolgens op de lasagnestukjes. Leg er de selderblaadjes op en plaats het stoommandje in de stoompan. Laat ca 5 minuten stomen.

Was de peterselie, pluk de blaadjes van de stengels en blancheer deze even in lichtgezouten water. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en mix ze tenslotte heel fijn.

Was de sojascheuten, stoof ze beetgaar in een nootje boter en breng ze op smaak met peper en zout. Schep ze vervolgens op 4 warme borden en schik er de lasagne met zalm op.

Voeg de room bij het stoofvocht van de sojascheuten en laat dit inkoken tot een gebonden saus. Voeg er tenslotte de peterseliepuree aan toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Schep de saus rond de vis en versier elk bord met wat kervelplukjes.

Notities

Serveer de gestoomde zalm met een Bourgogne Aligoté.

Benodigdheden

stomer