Home > Recepten

Eierdopjes met een vlindertje, gevuld

4 eieren

4 tl bolognese (tomaten-vlees) saus

1 el mayonaise

4 el room

4 radijsjes

16 puntjes bieslook

peper en zout
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kook de eieren hard gedurende ca. 10 minuten en verfris ze vervolgens onder de koude kraan.

Vul de bodem van 8 eierdopjes met 1/2 koffielepel bolognese saus.

Pel de eieren en snijd ze in stukjes. Doe deze in een maatbeker en voeg er de mayonaise aan toe. Mix dit 1 minuut fijn. Mix er vervolgens 2 eetlepels room onder en breng op smaak met peper en zout. Vul de eierdopjes met deze bereiding en plaats ze vervolgens ca. 20 minuten in de koelkast om op te stijven. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes.

Klop de rest van de room stijf, schep hem in een spuitzak en spuit op elk eierdopje een rozetje van slagroom.

Vorm tenslotte op elk eierdopje een vlinder, met behulp van de schijfjes radijs en de bieslooksprietjes.